Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς τύψεις!

Καλοκαίρι, η πιο ωραία εποχή του χρόνου! Οι πολυπόθητες διακοπές που ονειρεύεστε είναι σε λίγες ημέρες! Μαζί με τις συχνές εξόδους έρχονται όμως και συχνότερες διατροφικές ατασθαλίες, όπως το παγωτό ή το ποτό. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε όλοι, ότι αν φύγετε «προετοιμασμένοι» για τις διακοπές σας, είναι πολύ καλύτερο. Θα είστε έτοιμοι να χειριστείτε αποτελεσματικά δύσκολες συγκυρίες για υποτροπές. 
Η διαμονή σε ξενοδοχείο σας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε τις παροχές του στο πρωινό, ώστε να φάτε «έξυπνα», χορταστικά, αλλά και χωρίς τύψεις, εύκολα και ξεκούραστα. Γι’ αυτό επιλέξτε στο πρωινό σας φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, αλλά και λαχανικά, αν υπάρχουν, για υδατάνθρακες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες για το έντερό σας! Οι ξηροί καρποί και δημητριακά τύπου μούσλι, θα σας δώσουν ενέργεια για την ημέρα σας! Το γιαούρτι θα σας δώσει προβιοτικά, για να λειτουργεί καλύτερα το έντερο, που πολλές φορές «μπλοκάρει» στα ταξίδια. Τα αυγά θα σας κρατήσουν χορτάτους, δίνοντάς άριστες πρωτεΐνες, για τα θαλάσσια σπορ και τις βόλτες.
Από την άλλη, η διαμονή σ’ ένα studio που έχει κουζινάκι και ψυγείο, μπορεί να είναι σχεδόν ίδια η διατροφή σας με εκείνη στο σπίτι και γι’ αυτό συνήθως δεν είναι και τόσο ξεκούραστη, αν και λίγο πιο οικονομική. Το σίγουρο είναι ότι θα έχετε καλύτερο έλεγχο του τι θα καταναλώσετε, γιατί εσείς θα ψωνίσετε και θα μαγειρέψετε ό, τι χρειάζεται. 
Αντίθετα, η διατροφή στο σπίτι της γιαγιάς ή σε φιλικό σπίτι είναι από τις δυσκολότερες περιπτώσεις διαμονής. Για την ελληνίδα γιαγιά αν δε φας τόσο όσο έχει εκείνη στο μυαλό της ή θα σε περάσει για άρρωστο ή θα προσβληθεί. Επίσης ως παραδοσιακή μαγείρισσα το πιο πιθανό είναι να μαγειρεύει λίγο «βαριά», δηλαδή τηγανίζοντας με πολύ λάδι και να χρησιμοποιεί και αρκετό βούτυρο στις συνταγές της.
Στο φιλικό σπίτι, φυσικά και είστε προνομιούχοι, γιατί από τη μία συνήθως μαγειρεύουν άλλοι για εσάς, αλλά από την άλλη είστε και λίγο αναγκασμένοι να συμβιβαστείτε με τις προτιμήσεις και τη μαγειρική του οικοδεσπότη σας. Το σημαντικό είναι ότι είναι διακοπές και αυτό είναι το παν!

Καλό καλοκαίρι!
Να περάσετε καλά όπου και να μείνετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου