Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Σπιτικά Τυρογαριδάκια







Μερίδες: 60 – 80 κομμάτια

Υλικά:

150γρ σκληρό τυρί τσένταρ τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη                                     
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1/3 κουταλάκι μαγειρική σόδα
Λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας γάλα                                                                                                                       
Εκτέλεση:

Βάζουμε στο  μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και τα αλέθουμε για λίγο μετά ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας γάλα. Και συνεχίζουμε το  χτύπημα για λίγο ακόμα μέχρι να δούμε την ζύμη να μαζεύεται. Με τα χέρια μας μαζεύουμε την ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την διπλώνουμε δυο φορές. Με  τον πλάστη μας την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Κόβουμε την ζύμη σε τετραγωνάκια, με ένα ξυλάκι κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο για  να μην μας φουσκώσουν. Τα βάζουμε  σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις και ατ ψήνουμε για 14 λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Και είναι έτοιμα!                                                                                                                                                                                              
Homemade by Ντόκου Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου